Честване на 180 годишен юбилей – набирателна сметка

Училището разкри набирателна сметка за събиране на средства за подпомагане дейностите по честване на 180 годишния юбилей на училището, който ще се чества през май 2019 г.

Титуляр: ОУ СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ, С. МОМЧИЛОВЦИ
БУЛСТАТ: 000608020
IBAN: BG81IABG74913350009001
BIC: IABGBGSF
Валута: BGN

Благодарим Ви за подкрепата, приятели и радетели на образователната кауза!

Откриване на Новата учебна година 2018/2019

Да е спорна и благодатна новата учебна година! В деня на Вяра, Надежда и Любов, с много очаквания за успехи, започнваме юбилейна учебна година, в която отбелязваме 180 години училище в Момчиловци. Приемаме идеи и спомоществователства от приятелите на училището.

ОБРЪЩЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Галерия.

КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ на олимпиади за учебната 2017/2018 година

  • Дария Захариева Соколова, 5 клас, класирала се за областен кръг на олимпиада по История и цивилизация
  • Здравко Живков Терзиев, участвал в националния кръг на XIV Олимпиада по география и икономика 27-29 април 2018 г. Стара Загора

Данни за публичните изяви през месец декември, 2017 по проект „Твоят час“

На 18.12.2017 г от 15:30 часа в Народно читалище „Светлина 1925“ в с. Момчиловци се проведе училищно тържество с две публични изяви по проекта. Изяви на Група за извънкласни дейности в трети клас на ОУ -„Английски език – лесен и интересен“ с ръководител Ралица Такова- учител на щат в училището и Група за извънкласни дейности в първи клас на ОУ – „Сръчни ръце“ с ръководител Теодора Хаимова – учител на щат в училището. Целта на публичната изява е показване на резултатите от дейностите на групите, мотивиране на учениците за по-нататъшни успехи, придобиване на увереност в събственинте си възможности, изява на талантите и способностите на участниците пред обществеността и целия училищен екип.

Форматът е изложба на ученическа продукция, направена в групите през изминалите часове. Изложбата ще остане в читалището до големия новогодишен концерт в селото – на 30.12.2017г, който ще бъде посетен от хората в селото и много гости-туристи.

Поздрав към събитието поднсоха група по интереси „Народни танци“ с ръководител Кристина Наумоска – физическо лице.

Специално поканени гости на изложбата бяха: кметът на с. Момчиловци – Сийка Суркова, Председателят и секретарят на читалището, учители и служители на училището, децата и учителите от Детската градина в селото.

Откриване на Новата учебна година 2017/2018

На 15 септември открихме новата учебна 2017/2018 година. Специални гости на тържеството бяха: г-жа Дора Янкова – народен представител, кметът на с. Момчиловци – г-жа Сийка Суркова, кметът на с. Кутела – г-н Емил Стоянов и секретарят на НЧ „Светлина 1925“-с. Момчиловци – г-жа Васка Мавродиева.

С пожелание за здрава, щастлива и ползотворна учебна година!