За поредна година ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Момчиловци се включи  в инициативата на Министерството на младежта и спорта и Министерството на образованието и науката – „Научи се да караш ски“.

Шестима ученици от четвърти клас, заедно със своята учителка госпожа Мария Манджукова, участваха в периода от 20 до 23 март 2023 г. в занятията по ски, проведени в КК Пампорово. Организаторите осигуриха безплатен транспорт от гр. Смолян, кв. Устово до КК Пампорово и обратно, ски – оборудване, ползване на ски – влек, ски – учители и обяд.

В периода на обучението учениците упражняваха различни необходими за начинаещия скиор умения – обуване на обувки за ски, закопчаване и разкопчаване на обувките към ските, придвижване по равно, правилно падане и ставане. След тези важни първоначални умения, обучението премина към далеч по-приятната част – пързалянето. С всеки изминал час учениците, ръководени от ски – инструкторите, ставаха все по-уверени, научиха се да ползват ски – влека и да се спускат от най-високата част на пистата.

В последния ден се проведе състезание по ски , в което участниците показаха наученото.